Първоначално публикувано от DMS
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да се похваля с първата ми Алфа 33 1.7 16V QV
Collapse
X
-
Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
-
Боксера си го обичаме и е манияшка работа и когато маниаци го хванат вадят и резултати от него.
НО неманиаци са способни да извадят същите резултати и от неманиашкия 1.8 16 т.спарк който реално е само с 35 куб. см повече.
Въпрос на вкус казало кучето и си облизало ****.
Аз харесвам боксера повече въпреки че е развиван във времето насила...като на горката делта от '79-а купето.
Говоря за базата, основата над която е градено предимно и най-вече евтино.
...Ами 1.2 и 1.3 боксера с двама души и раница и жигула в час* ще ги вее!
*раницата нека е в жигулата
Боби съгласен ли си че алфа боксера има мъките на обикновен двигател + конкретните за него си = идея по-зле от обикновен ДВГ!?
Съгласен ли си че при ход на буталата растящ от 59 mm(1.2) до 72 mm(1.7) е редно според теорията прилагана примерно при стария 8V т.спарк, Лампредита и т.н. и биелата да порасне на дължина, за да не атакува цилиндъра(чрез буталото) под все по-голям и по-голям ъгъл както е при бохерите от 1.3 нагоре?
Факт е че се ползват еднакви на разстояние бутален болт - пета на биелния лагер биели в алфа боксера.
Истината е че ако го бяха спазили това то или блока трябва да се разшири което стига и до промяна в коша на 33-ки и подобните или разстоянието център бутален болт - чело да намалее което би бил поредния компромис.
Съгласен ли си че растейки буталата от 80 до 87 мм при боксера наблюдаваме и изтъняване на стената на цилиндъра т.е на 1.2 и 1.3 е най-дебел, а реално 1.7 е най-натоварен, че се и чудим ние как още да го цедим!
Съгласен ли си че коляновия вал е хроммолибденова стомана и че е къс което е добър баланс тегло - здравина, но никога в развитието си не получава 5 основни шийки като при Субаро, за да разтовари разнопосочните динамични усилия от двойките срещуположни цилиндри.
От друга страна това което е по-добре да е леко са буталата и биелите, а не коляновия вал и маховика.
Въртящия момент който т.спарк и лампреди вадят за единица обем е по-добър отколкото при боксера, защо?
А при турбиниране кой ще извади повече въртящ момент при сходен сетъп?
Мога да продължа с дизайна на горивната камера на по-старите 8-клапанови алфа-боксери която е аналогична на тази при американски джуган, но без кубиците
Откъм материали и технологии е напълно сходен на двигателите от същото време.
Тръпката е, че си пада екзотика дизайн...... за младежите
Боби, съгласен ли си че ако оставим свинската политика на ФИАТ настрана, 1.2 боксерчето е кофти база и че 1.7 16V сток е някакъв технически компромисен подвиг от страна на Алфа сам по себе си и че, изключвайки теб, Дригата и още двата-трима, ако се заиграе човек едвам устисква да е в движение с цялата коруба и панаир в полу-сток вариант с класически нискобюджетни модификации по 1.7 16 имайки предвид че 145 1.8 и QV-наследника с всичките изгъзици по тях след един чип и "високотехнологично" махане на части стават недостижими за 145 1.7 бокс 16?
Маже да минем в нова тема скороОбещавам да фантазирам само в просъница и да не прекалявам с фантата
1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Баси дългия пост. Нямам време и желание да се занимавам да пиша. Но не съм съгласен. По ред причини, но не ми се занимава да пиша. А и не ми се спори. Фиат ми кажи какво по-различно показаха в развитието на техните мотори, та към днешна дата да имат само един FIRE мотор в 10 разновидности. Аз на това не му казвам развитие. Субару също си бичат с едни и същи блокове от време оно. Ма си продават, нали.
1.8 ТС не впечатлява по нито един показател. Със бившата ми 145-ца прескачам по всяко време 1.8 ТС- на баща ми в 156-цата, а в 145-цата не е сменяно нищо, а 156-цата е вече на 4-ти дебитомер, 4-та сонда, и 2 сваляния на глава. Това ще ми го похвалиш за двигател ли? Всяко мое качване на ТС-а, зад волана, после ми коства проблеми, разходи и и изгубено време в ремонти. Това е моята истина, базирана не на теории, а на практически сблъсъци с реалността.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от mitaka_cs Покажи съобщениеБоксера си го обичаме и е манияшка работа и когато маниаци го хванат вадят и резултати от него.
НО неманиаци са способни да извадят същите резултати и от неманиашкия 1.8 16 т.спарк който реално е само с 35 куб. см повече.
Въпрос на вкус казало кучето и си облизало ****.
Аз харесвам боксера повече въпреки че е развиван във времето насила...като на горката делта от '79-а купето.
Говоря за базата, основата над която е градено предимно и най-вече евтино.
...Ами 1.2 и 1.3 боксера с двама души и раница и жигула в час* ще ги вее!
*раницата нека е в жигулата
Боби съгласен ли си че алфа боксера има мъките на обикновен двигател + конкретните за него си = идея по-зле от обикновен ДВГ!?
Съгласен ли си че при ход на буталата растящ от 59 mm(1.2) до 72 mm(1.7) е редно според теорията прилагана примерно при стария 8V т.спарк, Лампредита и т.н. и биелата да порасне на дължина, за да не атакува цилиндъра(чрез буталото) под все по-голям и по-голям ъгъл както е при бохерите от 1.3 нагоре?
Факт е че се ползват еднакви на разстояние бутален болт - пета на биелния лагер биели в алфа боксера.
Истината е че ако го бяха спазили това то или блока трябва да се разшири което стига и до промяна в коша на 33-ки и подобните или разстоянието център бутален болт - чело да намалее което би бил поредния компромис.
Съгласен ли си че растейки буталата от 80 до 87 мм при боксера наблюдаваме и изтъняване на стената на цилиндъра т.е на 1.2 и 1.3 е най-дебел, а реално 1.7 е най-натоварен, че се и чудим ние как още да го цедим!
Съгласен ли си че коляновия вал е хроммолибденова стомана и че е къс което е добър баланс тегло - здравина, но никога в развитието си не получава 5 основни шийки като при Субаро, за да разтовари разнопосочните динамични усилия от двойките срещуположни цилиндри.
От друга страна това което е по-добре да е леко са буталата и биелите, а не коляновия вал и маховика.
Въртящия момент който т.спарк и лампреди вадят за единица обем е по-добър отколкото при боксера, защо?
А при турбиниране кой ще извади повече въртящ момент при сходен сетъп?
Мога да продължа с дизайна на горивната камера на по-старите 8-клапанови алфа-боксери която е аналогична на тази при американски джуган, но без кубиците
Откъм материали и технологии е напълно сходен на двигателите от същото време.
Тръпката е, че си пада екзотика дизайн...... за младежите
Боби, съгласен ли си че ако оставим свинската политика на ФИАТ настрана, 1.2 боксерчето е кофти база и че 1.7 16V сток е някакъв технически компромисен подвиг от страна на Алфа сам по себе си и че, изключвайки теб, Дригата и още двата-трима, ако се заиграе човек едвам устисква да е в движение с цялата коруба и панаир в полу-сток вариант с класически нискобюджетни модификации по 1.7 16 имайки предвид че 145 1.8 и QV-наследника с всичките изгъзици по тях след един чип и "високотехнологично" махане на части стават недостижими за 145 1.7 бокс 16?
Маже да минем в нова тема скороОбещавам да фантазирам само в просъница и да не прекалявам с фантата
Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
Comment
-
Много писане има тука ама не в темата на колегата само искам да кажа едно нещо като пример...
Червената ми 33-ка от 1.7 8v я направих 1.7 16v И месец по късно почнах в една фирма като търговски представител с личен автомобил която фирма ми поемаше само горивото от започването ми в тази фирма в продължение на 2 години колата се пали всяка сутрин и се кара по цял ден БЕЗ ЕДИН ПОЧИВЕН ДЕН и държа да отбележа че не е имало ден в който аз да не съм ударил поне веднъж прекъсвача понякога и по 10тина 15 пъти на ден (ИМАМ ДЕСЕТКИ СВИДЕТЕЛИ ЗА КОИТО ЩЕ ГО ПОТВЪРДЯТ!!!) В момента този двигател е на бялата ми 33-ка и продължава да яде бой при всяко запалване а да ви кажа и още нещо аз съм 4-ти собственик на този двигател поне от както го знам Преди мен е пържен по гонките във варна и незнам си къде после е пържен в Търговоще на много километри и извращения и после попада в моите ръце да ми е жив и здрав и да си го карам още много километри но за мен боксера е БОКСЕР!!!Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Без теория практиката остава доказуема и повтаряема на ниво жигулата е Жигулатор
Тишо предполагаем пробег има ли твоята 16-ка?
Колегата Pavloff да ме извини за отклоненията. Съвета ми е да се придържаш към оригинала. Възстанови я близко до стандартна сглобка, за да имаш стабилна база и да оцениш правилно модификациите които си намислил.
Разбира се тук всеки ще се опита да ти спести време и мъки и да помогне с каквото може, не е нужно сам да търсиш топлата вода, но сам трябва да разнищиш всичко което те кефи в 33-ката, за да не е от днес до утре занимавката.
Карай подред иначе става дявол на магаре(жигула)
Аз лично тоя боксер докато не го сглобя и подкарам няма да барна аспуфа
П.П: мойта генерация ако не беше Дригата още щеше да се състои от коляно и половин метър тръба до под седалките.Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 00:08.1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщениеМного писане има тука ама не в темата на колегата само искам да кажа едно нещо като пример...
Червената ми 33-ка от 1.7 8v я направих 1.7 16v И месец по късно почнах в една фирма като търговски представител с личен автомобил която фирма ми поемаше само горивото от започването ми в тази фирма в продължение на 2 години колата се пали всяка сутрин и се кара по цял ден БЕЗ ЕДИН ПОЧИВЕН ДЕН и държа да отбележа че не е имало ден в който аз да не съм ударил поне веднъж прекъсвача понякога и по 10тина 15 пъти на ден (ИМАМ ДЕСЕТКИ СВИДЕТЕЛИ ЗА КОИТО ЩЕ ГО ПОТВЪРДЯТ!!!) В момента този двигател е на бялата ми 33-ка и продължава да яде бой при всяко запалване а да ви кажа и още нещо аз съм 4-ти собственик на този двигател поне от както го знам Преди мен е пържен по гонките във варна и незнам си къде после е пържен в Търговоще на много километри и извращения и после попада в моите ръце да ми е жив и здрав и да си го карам още много километри но за мен боксера е БОКСЕР!!!33 16v/MR2 SW20/S3 8L
Comment
-
Е този тогава го признавам.
Също и на Боби стария 1.5 с един ангренаж, а после и без компресия, но работещ напук на модерни дизелки примерно.
Ей кой беше палил на 1 цилинър?
Сега се сещам как и по другата ос може да остане без два цилиндъра и да работи:
- махат се първо и второ бутало с биели(или комплект 3 и 4) в случай на изтропал вал/лагер.
- стискат се с бишоп и скоби 2-те биелни шийки да не губи налягане на маслото.
- изключват се кабелите на свещите на липсващите цилиндри
- изключваме и дюзите от куплунзите на същите
И имаме работещ дефорсиран(по-здрав) на всичко отгоре балансиран олекотен двуцилиндров боксер готов да влачи
За баланса само скобите с които стискаме отворите на биелните шийки трябва да са близък грамаж +/- 5%1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
и делта
Comment
-
Митак, аз в момента мотора го събирам вече, ще се получи много добре защото всичко по него е ново ... зная, че първо трябва да заработи то, а после да се мисли за генерация,но просто искам да събера мнения, за това как да я подобря, но като гледам, май ще си я оставя в оригинал вид, защото според мен от прочетеното, хубава генерация, която да може да помогне на мощността и да вади приятен звук, ще стане доста трудно, с много игра и пари, а все пак аз няма да ходя на състезание.Alfa Romeo 33 1.7 16V QV
Comment
-
Първоначално публикувано от mitaka_cs Покажи съобщениеБез теория практиката остава доказуема и повтаряема на ниво жигулата е Жигулатор
Тишо предполагаем пробег има ли твоята 16-ка?
Колегата Pavloff да ме извини за отклоненията. Съвета ми е да се придържаш към оригинала. Възстанови я близко до стандартна сглобка, за да имаш стабилна база и да оцениш правилно модификациите които си намислил.
Разбира се тук всеки ще се опита да ти спести време и мъки и да помогне с каквото може, не е нужно сам да търсиш топлата вода, но сам трябва да разнищиш всичко което те кефи в 33-ката, за да не е от днес до утре занимавката.
Карай подред иначе става дявол на магаре(жигула)
Аз лично тоя боксер докато не го сглобя и подкарам няма да барна аспуфа
П.П: мойта генерация ако не беше Дригата още щеше да се състои от коляно и половин метър тръба до под седалките.Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Тишо ако бях на твоя двигател отдавна да съм си отворил капака и да съм избягал хахаха. Относно гърнитата когато стане време да сложа 1.7 16v задължително ще съм с оплетка на 145/6 и убаво крайно гърни. Карал съм с кви ли не боклуци и като сложих истински ремус разбрах разликата. (Да тишо грозно е но звучи точно както бих искал)sigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
-
Първоначално публикувано от Gosheto30v6 Покажи съобщениеКолега pawloff, абе с теб как не се познаваме, твоята 33-ка да не би да е една вишнева, беше вьв вьэраждане
Колега, не е така, моята е черна, но можем да се запознаем...Alfa Romeo 33 1.7 16V QV
Comment
-
Първоначално публикувано от juventinets Покажи съобщениеОпаааа,бургаската група се заформя.Честито
да ти кажа, ще е хубаво да се сформира бургаска група, това ще е добре за нас, защото не е тайна, че Бургас е град на БМВ!!!
Трябва да има във всеки по-голям град групи Алфисти, това помага за обмяна на опит и за мн др нещаAlfa Romeo 33 1.7 16V QV
Comment
Comment